Vinkovčanin Matija Ivanić vidno uznemiren javio se našoj redakciji ogorčen današnjim događajem iz poslovnice Hrvatske pošte u Reljkovićevoj ulici, a kasnije i u policijskoj postaji u Vinkovcima. Evo njegove priče:

– Prilikom dolaska u poštanski ured zaboravio sam staviti zaštitnu masku na što me upozorila djelatnica pošte koja, usput rečeno, nije nosila zaštitnu masku. Nakon što sam masku propisno stavio na lice, zamolio sam dotičnu djelatnicu da i ona to učini. Međutim, ona je to odbila. Potom se u prostoriji pojavio njezin kolega te me zatražio COVID potvrdu. Kada sam ju pokazao i nastavio inzistirati da njegova kolegica stavi masku na lice. No, ona to nije učinila. Potom sam o toj neugodnosti obavijestio policiju koja se na mjestu događaja pojavila za kratko vrijeme. Policijski službenici uputili su me na podnošenje privatne tužbe protiv Hrvatske pošte, a ja sam inzistirao da oni nešto učine po tom pitanju.

I…

– Rekli su mi da ih slijedim do policijske postaje, kao i gospođu Antoniju Podrugović koja se u tom trenutku bez maske zatekla u poslovnici. Na ulasku u policijsku postaju nam je izmjerena temperatura, a gospođi Antoniji je naređeno da stavi zaštitnu masku. Ja sam ju propisno nosio, za razliku od policijskih službenika koje smo ondje zatekli, a bilo ih je desetak, osim dvojice koji su nas privodili. Na naš upit zašto policajci u postaji ne nose maske, dobili smo odgovor da to nas to ne treba zanimati te da ih mi moramo imati na licu.

Prije zaključka:

– Umjesto propisane kazne u iznosu od 500 kuna, izdana su nam pisana upozorenja. Odbili smo ih potpisati iz razloga što niti jedan osim dvojice policijskih službenika nije nosio masku. Volio bih znati odnosi li se odredba o nošenju maske i na policijske, odnosno poštanske službenike ukoliko se nalaze u zatvorenom prostoru ili samo na običnog, „malog” čovjeka. Eto, to bih volio znati – dodaje Ivanić koji je naglasio kako mu nije dopušteno podnošenje prigovora na postupanje policijskih službenika koje je, napominje naš sugovornik, „bilo krajnje bezobrazno”.

– Dakle, pitanje svih pitanja glasi; zašto se meni izdaje upozorenje zbog nenošenja maske koju sam zaboravio staviti na lice, ali sam odmah nakon opomene poštanske službenice to učinio, za razliku od dotične službenice i policijaca koje smo zatekli u postaji koji ni u jednom trenutku nisu imali maske na licu – zaključuje Ivanić s čijim se navodima slaže i Antonija Podrugović.

Portal Vinkulja.hr do zaključenja ovoga teksta unatoč nastojanjima nije uspio doći do reakcije o navedenom događaju iz Hrvatske pošte i PU vukovarsko-srijemske, no – radimo na tome…