mateok

U posljednjem susretu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na gostovanju pobijedio Chievo 2-0, a prvi pogodak na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Hrvatski veznjak se među strijelce upisao u 19. minuti. Bio je to njegov treći gol ove sezone, a prva dva je zabio u rujnu protiv Palerma (1-1) i Sassuola (7-0). Pogodak je postigao i Andrea Ranocchia u 55. minuti. Sve nade domaćina u moguće čudo ugasle su u 72. minuti kada je Ruben Botta dobio crveni karton.

Kovačić je bio apsolutno najbolji igrač Intera, ali i glavna meta suparničkih igrača. U prvom poluvremenu čak su tri igrača Chieva dobila žute kartone zbog oštrih prekršaja nad hrvatskim veznjakom. Požutili su Mariano Izco, Boštjan Cesar i Riccardo Meggiorini. Kovačić je igrao do 81. minute kada ga je zamijenio Osvaldo.

U ponedjeljak je odigrana utakmica između Empolija i Torina, a završila je bez pogodaka.

Juventus vodi na ljestvici sa 36 bodova, Roma je druga s bodom manje, dok su na diobi trećeg mjesta Lazio, Sampdoria i Genoa sa po 26 bodova. Slijede Milan i Napoli sa po 24 boda. Inter na 11. poziciji ima 20 bodova, prenosi Narod.hr.