marko perković thompson

Diskografska 2013. godina definitivno je prošla u znaku novog albuma Marka Perkovića Thompsona ‘Ora et labora’. Nakon sedam godina studijske stanke, Thompson je objavio dosad produkcijski najsloženiji album koji je nastajao dvije godine. Niz priznanja koje je dobio po objavljivanju albuma te rasprodani koncerti definitivno potvrđuju da je Thompson još uvijek glazbenik broj jedan u Hrvatskoj.

Novi album najprodavaniji je u Hrvatskoj, pjesma “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” dobila je diskografsku nagradu Porin za Hit godine, a dva posebna priznanja Thompsonu je dodijelila CMC televizija – priznanje za Hit godine 2013. za pjesmu “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” te za Izvođača godine 2013.

Posebno se pamti nastup na splitskom Poljudu na kojem se okupilo preko 50000 ljudi, koji je zabilježen na DVD-u “Thompson – Poljud Live”. Uslijedili su singlovi “Maranatha”, “Put u raj”, “Nema predaje”, a sada je na red došla i pjesma “Bosna”.

Klikni LIKE ako podržavaš M. P. Thompsona u njegovom radu!

>>> Thompson osvojio Porin! Organizatori ga propustili pozvati na vrijeme na dodjelu!

“Ovom pjesmom sam želio skrenuti pozornost na sve što se događa i što se događalo s hrvatskim narodom u BiH u posljednjih petnaest godina, narodom zaboravljenim od vladajućih u Hrvatskoj”, rekao je Marko Perković Thompson za Večernji list.