thompson 123

Pjesma “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” postala je HIT godine po glasovima publike! Iako je konkurencija bila jaka, ipak je ova prekrasna balada odnijela prvo mjesto. Na službenim stranicama Marka Perkovića Thompsona zahvaljuju svima koji us glasali za ovu pjesmu i tako pomogli u osvajanju Porina. također, izražavaju i nezadovoljstvo obzirom da organizator dodjele Porina nije našao za potrebno da Thompsona na vrijeme pozove na dodjelu Porina te ga tako svrstao u nejednak položaj u odnosu na ostale nominirane kandidate.

U vrućoj atmosferi HYPO EVENT Centra dodijeljene su 21. diskografske nagrade Porin!

Četiri Porina dobio je album Olivera Dragojevića “Tišina mora”, i to onaj glavni u kategoriji album godine te još za najbolji pop album, najbolju produkciju i najbolju snimku.

Massimo se može pohvaliti s tri Porina, za pjesmu godine i najbolju mušku vokalnu izvedbu (za skladbu “Suze nam stale na put”), a njegove izvedbe su dobile Porina i u kategoriji najbolji kompilacijski album.

Marku Perkoviću Thompsonu i skladbi “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” je pripao vrijedan Porin za Hit godine, za koji se moglo glasati televotingom, SMS-om i preko web stranice Porina.

porin_03_650

Među brojnim novim mladim i kvalitetnim glazbenicima koji su se istaknuli u prethodnoj godini slavio je Silente koji će u Dubrovnik odnijeti debitantski Porin za novog izvođača godine zasluženog skladbama sa svog prvijenca “Lovac na čudesa”.

Značajne Porine u žanrovskim kategorijama dobili su Vinko Coce za album “Morska svitanja” kao najbolji album zabavne glazbe, Pipschips & videoclips i album “Walt” koji je najbolji album rock glazbe, Vatra s albumom “VT” za najbolji album alternativne glazbe, dok je najbolji album klupske glazbe pripao Elementalu za album “U redu je”, na kojem su sudjelovali i kao izvođač i kao producent.

Uz Porina za životno djelo, ni ove godine nimalo ne posustaje Radojka Šverko kojoj je pripao i Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu skladbe “Dodirni mi srce”.

Po dva Porina su dobili Psihomodo Pop za skladbu “Donna” (najbolja izvedba grupe s vokalom, najbolji video broj), Majke za najbolji koncertni album i video program “Majke u Tvornici”, Vokalisti Salone za najbolji klapski album i klapsku skladbu “Testamentum”. I ovaj je put dva Porina dobio Lado za najbolju folklornu pjesmu i izvedbu, a toliko su ih dobili i Igor Geržina za najbolji instrumentalni album “One click world” i najbolju instrumentalnu izvedbu, te Elvis Stanić za najbolju produkciju i snimku na Oliverovom albumu.

Dva Porina dodjeljena su i za album “Blues for you – tribute to Buha” koji je pobjedio u kategorijama najbolji album blues glazbe i najbolji album sa raznim izvođačima.

Quasarr i Josipa Lisac su zaslužili Porina za najbolju vokalnu suradnju koju su ostvarili u skladbi “Ljubav”, dok su Najbolji hrvatski tamburaši pobijedili u kategoriji najbolji album tamburaške glazbe. Aljoša Šerić i Tomislav Šušak dobili su Porina za najbolji aranžman na singlu Pavela “Čuvaj me”.

Od diskografa prednjače Croatia Records sa 12 Porina i Aquarius Records sa 10 Porina, a slijede ih Menart sa 5, Dallas Records sa 4 Scardona sa 3 Porina.

Nagrade u kategorijama klasične i jazz glazbe dodjelit će se u ponedjeljak u 20:30 sati, na svečanoj dodjeli Porin Classic, koja će se moći pratiti na 1. programu HTV-a.

Izvor: Sloboda.hr