Mario Mandžukić

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, u madridskom okršaju, Atletico i Real odigrali su 0:0. Hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić i Luka Modrić bili su na terenu od prve do posljednje minute, no za prikazano dobili su različite ocjene.

Luka Modrić je, baš kao i većina igrača Realove momčadi, ocijenjen visokim ocjenama. Za razliku od Marija Mandžukića, koji je, osim što je na web community portalu Tribina.hr dobio jednu od najslabijih ocjena (6,3), primio oštru kritiku i od velikana engleskog nogometa Paula Scholesa.

‘Ne mogu reći s kojim razlogom, no Mandžukić mi je izgledao kao da pokušava izazvati probleme. Često je bio na travnjaku, a kada je bio u zraku, dizao je laktove. Očekivali smo odličnog, borbenog napadača, ali on ni približno nije bio na svojoj razini’, izjavio je Paul Scholes, legenda Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, piše tportal.

Ono što Scholes nije dodao, a bilo je također primjetno od prve sekunde dvoboja, jest nepotrebna potreba da raspravlja sa sucima. Jer i da je bio ‘žrtva’, suci bi to morali uočiti sami, a ovako je Mandžo navlačio bijes na sebe, što je kulminiralo u 56. minuti, odnosno nakon bezazlenog starta zbog kojeg je dobio žuti karton.