Mandžo

Mario Mandžukić postigao je pogodak koji je trebao biti priznat, no mogao mu je sudac ranije dodijeliti crveni karton, sud je španjolskih sportskih medija. Hrvatski napadač će pak zbog akumuliranih žutih kartona propustiti sljedeću utakmicu protiv Athletica…

Hrvatski 27-godišnji reprezentativac imao je iznimno sadržajnu utakmicu protiv Villarreala, a vjerojatno ključni trenutak susreta dogodio se u 58. minuti, kada je zabio pogodak glavom nakon ubacivanja Arde Turana, no poništen je zbog navodnog prekršaja u napadu.

‘Sudac Perez Montero poništio je regularni gol Mandžukića. Zabio je glavom, ali sudac je svirao prekršaj nad braničem u žutom. Guranje nije postojalo,’ tvrdi Andujar Oliver, sudački ekspert Radio Marce.

Međutim, sudački eksperti također su zaključili kako je Mandžukić već u prvom poluvremenu vrlo lako mogao biti isključen. Naime, udario je Jonathana dos Santosa rukom u jednom duelu i pritom mu raskrvario nos. Za to je zaradio žuti karton, prenosi Tportal.

‘Nakon pada hrvatski napadač koristio je obje ruke i sudac Montero mogao je to okarakterizirati kao agresiju. Dos Santos je završio krvavog lica, a Mandžukić je mogao dobiti crveni umjesto žutog,’ kaže pak sudačka analiza madridskog dnevnik As.

Kako god, Mandžo propušta sljedeću utakmicu protiv Athletica zbog nakupljenih žutih kartona. Diego Simeone nakon susreta nije htio komentirati suđenje, a glavna vijest s utakmice je da je njegova momčad nakon 19 mjeseci izgubila kod kuće u Ligi, nakon punih 27 utakmica. Zadnji poraz dogodio se u svibnju 2013. protiv Barcelone.