Ivo Josipovic

Hrvatsko nacionalni etički sud (HNES) nedavno je objavilo etičke optužbe za izdaju nacionalnih interesa. Dr. Josip Jurčević koji iznio je svoju tužbu za Stjepana Mesića, a dr. Zdravko Tomac iznio je tužbu za predsjednika Republike Hrvatske, Ivu Josipovića. Nije dugo trebalo čekati reakciju Josipovoća a svoje pravo lice i malograđansku zbilju pokazao je u trenutku kada je svoje ugledne kolege, profesore i doktore, nazvao ni manje ni više nego luđacima, javlja portal Dnevno.hr.

>>> Je li Josipović samo običan pozer i prevarant?

Vijest o ovom događaju prenio je portal Index.hr, a tim riječima predsjednik se obratio građaninu koji ga je upitao kako komentira ove optužbe, dok je sudjelovao u druženju s građanima u svrhu prikupljanja glasova.
Gotovo je sigurno da Josipović ne može konstruktivno odgovoriti na sasvim legitimne optužbe HNES-a, pa je tako brže bolje s visoko intelektualnog nivoa a kojim se šeopuri u javnosti vrlo brzo spao na brđanski jezik kojemu nedostaje argumenata. Poznato je naime da je napad najbolja obrana.

LIKE ako Josipoviću treba suditi za veleizdaju!

U nastavku vas podsjećamo na tekst Tužbe protiv predsjednika Josipovića iz pera Hrvatskog nacionalnog etičkog suda a koji je izazvao ovakvu, predsjednika apsolutno nedostojnu izjavu upućenu uglednim hrvatskim intelektualcima.

Na svojoj prvoj sjednici Hrvatsko nacionalno etičko sudište jednoglasno je zaključilo da podigne ETIČKU OPTUŽBU ZA VELEIZDAJU PROTIV IVE JOSIPOVIĆA, PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE.

>>> Balenović: Josipovićeva kandidatura je provokacija i nemoralan čin!

Hrvatsko nacionalno etičko sudište brojnim je argumentima utvrdilo da je aktualni predsjednik Republike Hrvatske ukupnim svojim djelovanjem nanio i nanosi veliku štetu hrvatskim nacionalnim interesima.

1. Ivo Josipović je dosljedno cijeli svoj mandat provodio britansku i velikosrpsku strategiju koja je sustavno krivotvorinama pokušala pretvoriti agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u navodni građanski rat s podijeljenom odgovornošću i krivnjom.
2. U posjetu Vukovaru zajedno s bivšim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem javno je demonstrirao prihvaćanje velikosrpskih krivotvorina o izjednačavanju zločina.
3. U Dubrovniku je u pozivu za koncert beogradske Filharmonije izdajnički pretvorio agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Dubrovnik u splet nesretnih politika amnestirajući agresore.
4. U skupštini Bosne i Hercegovine lažno je optužio hrvatsku politiku 90-tih godina za sve zlo u Bosni i Hercegovini.
5. Sklopio je strateško partnerstvo s Velikom Britanijom i prihvatio provoditi britansku politiku u regiji tako da se više brinuo za regiju nego za svoju Hrvatsku.
6. U Izraelskom Knessetu teško je optužio vlastiti hrvatski narod lažno ustvrdivši da u hrvatskim srcima još uvijek živi ustaška zmija.
7. Pokušavao je do zadnjeg trenutka povući Hrvatsku tužbu pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije za učinjeni genocid u Hrvatskoj.
8. Ivo Josipović bio je politički pokrovitelj djelovanja pete haaške kolone u Hrvatskoj na čelu sa Vesnom Teršelić i Zoranom Pusićem te im je za izdajničko djelovanje dodjeljivao odličja i najveća priznanja čime se objektivno i sam svrstao u petu kolonu.
9. Autoritetom predsjednika Hrvatske zatražio je od Ustavnog suda Republike Hrvatske ocjenu ustavnosti Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije.. Dakle, Ivo Josipović je s najvišeg mjesta vlasti u Hrvatskoj proučio: “Slažem se da vojni sudovi JNA sude i presuđuju hrvatskim braniteljima, slažem se da Srbija aktivira te optužnice.”
10. Sprječavao je istraživanje i osude komunističkih zločina te je veličao crvenu zvijezdu petokraku kao simbol pravde i slobode čak je tvrdio da je Hrvatsku stvorio Tito i komunisti a da su je hrvatski branitelji samo još jedanput obranili od nasrtaja velikosrpske politike.
11. Ivo Josipović snosi moralnu i drugu odgovornost što je u Ured Predsjednika uveo kao svoje savjetnike notorne protivnike hrvatske državnosti kao što su Dejan Jović, Budimir Lončar i Dariju Šilović Karić.

>>> ZATAŠKANA ISTINA: Josipovićev savjetnik Vinko Kovačić teško ranio hrvatskog specijalca

Hrvatsko nacionalni etički sud

Izvor: Dnevno.hr
Foto: novosti.rs