Ovaj tjedan, Malmö, grad na jugu Švedske poznat po mnogobrojnom migrantskom populacijom i zabranjenim zonama, doživio je čak tri eksplozije u 24-satnom rasponu i to na različitim lokacijama, uključujući noćni klub i stambeni prostor.

Prema švedskim internetskim novinama, Nyheter Idag, prva eksplozija dogodila se u utorak, oko 2 sata ujutro u predgrađu Rosengård – području koje je opisano kao zabranjena “no-go” zona – koja je od siline porazbijala prozore u višestambenoj zgradi.

Samo sat vremena kasnije, u neposrednoj blizini lokalnog noćnog kluba u blizini centra grada, dogodila se naknadna eksplozija. Svjedoci i promatrači tvrde da su čuli glasan prasak koji je uzrokovao oštećenje nekoliko trgovina u blizini.

Treća eksplozija dogodila se sljedećeg dana – ponovno u gusto naseljenom i kriminalnom predgrađu Rosengårda tijekom ranih sati u srijedu ujutro. Ovaj put eksplozija je također oštetila stambeni prostor.

Svjedok eksplozije rekao je: “Cijela vrata su uništena sve do dizala. Postoje stakleni komadići i metalni dijelovi koji su napravili rupe u dizalu pet metara dalje.”

Iako su te tri eksplozije uzrokovale značajnu štetu na imovini, švedska policija izvijestila je da nije bilo ozljeda nastalih uslijed incidenata.

Dosad ove godine, multikulturalni Malmö je doživio nekoliko bombaških napada i eksplozija – koji su vješto ignorirana od strane mainstream medija jer je u suprotnosti s njihovim narativom o “raznolikosti”, “suživotu” i “multikulturalizmu”.

U svibnju su uhićene dvije osobe u vezi s onim što je policija opisala kao “tešku eksploziju” koja je potresla lokalni restoran.

Iako mnoge od tih eksplozija nisu rezultirale nikakvim ozljedama, eksplozija u travnju dovela je do ozljede 12-godišnje djevojčice koja je spavala u svome krevetu kad je eksplozija izazvala razbijanje prozora u njezinoj spavaćoj sobi. Djevojčica je kasnije odvedena u bolnicu na liječenje.

Naravnom, eksplozije nisu ograničene samo na Malmö. Samo prošlog tjedna u gradu Linköpingu je zabilježena masovna eksplozija koja je oštetila dvije stambene zgrade, što je rezultiralo ozljedama 25 osoba.

Dosad su švedski istražitelji odbacili terorizam.