luka modrić uskok mamić

Luku Modrića u Zagrebu je dočekao poziv da se javi u Uskok. Prema neslužbenim informacijama on je već u nedjelju navečer saslušan u prostorijama Uskoka. Što je točno Modrić rekao istražiteljima za sada nije poznato, ali jasno je da bi se njegov iskaz mogao pokazati ključnim u procesu protiv braće Mamić, navodi Jutarnji list.

U rješenju o provođenju istrage protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, stajalo je kako se Mamići sumnjiče za izvlačenje novca iz Dinama preko dvojice neimenovanih nogometaša. Ubrzo se doznalo da se radi o Modriću i Dejanu Lovrenu.

Uskok sumnja da se novac iz Dinama izvlačio uz pomoć tzv. “Anex ugovora o profesionalnom igranju”, te da se njima obećavao davno transferiranim nogometašima isplatiti 50 posto od budućeg transfera. Navodno su aneksi potpisivani su iako su igrači na odlasku iz Dinama potpisali dokumente u kojima je stajalo da nikakvih dodatnih potraživanja prema Dinamu nemaju.

U slučaju Luke Modrića Uskok sumnja da je Dinamo zahvaljujući Mamićima na njegov račun u periodu od rujna 2009. do listopada 2011. godine isplatio 81,1 milijuna kuna. Kada se od toga odbije 14,2 milijuna kuna poreza, ostaje cifra od 66,9 milijuna kuna koja je navodno sjela na Modrićev račun u Hypo Alpe Adria banci. Navodno je Mamić zatim od Modrića zatražio da na njegov račun proslijedi 52 milijuna kuna. Uskok ne objašnjava što je bilo s preostalih 15 milijuna kuna.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji