Kremlj je u srijedu priopćio da ne vjeruje izjavi ukrajinskog predsjedničkog savjetnika Mihajla Podoljaka da Ukrajina ne pokreće napade na ruski teritorij.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov govorio je dan nakon što su ruski dužnosnici okrivili Ukrajinu za nekoliko pokušaja napada bespilotnim letjelicama, posljednje od mnogih unutar ruskog teritorija za koje Ukrajina nikad nije preuzela odgovornost.

Podoljak je ranije u srijedu na Twitteru napisao da Ukrajina “ne napada teritorij RF-a (Ruske Federacije)” te da “vodi obrambeni rat za oslobađanje svih svojih teritorija”.

“U RF se gomilaju procesi panike i dezintegracije, što se odražava većim brojem unutarnjih napada neidentificiranim letećim objektima na objekte infrastrukture”, dodao je Podoljak, što je na Twitteru pokrenulo niz šala o vanzemaljskim aktivnostima.

Upitan o Podoljakovom negiranju ukrajinskih napada, Peskov je rekao: “Ne vjerujemo mu”.

U utorak se u blizini benzinske postaje 110 kilometara jugoistočno od Moskve srušila bespilotna letjelica, u napadu za koji je regionalni guverner rekao da je bio neuspješan. 

Rusko ministarstvo obrane u srijedu je priopćilo da su ruske snage odbile masovan napad bespilotnim letjelicama na Krim. Rusija je dan ranije optužila Kijev za neuspjele napade dronovima na dvije južne ruske regije.

Moskva je u prosincu objavila da je šest vojnika ubijeno u, kako je rekla, napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica na zračne baze duboko unutar ruskog teritorija, uključujući bazu u kojoj su stacionirani ruski strateški nuklearni bombarderi. 

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: EPA/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL