Pulska policija uhitila je dvojicu serijskih provalnika koje sumnjiči da su ukrali najmanje 30.000 eura vrijedne predmete, a terete se i za krivotvorenje isprava te nedozvoljeno posjedovanje oružja i prikrivanje ukradenog automobila i plijena.

Istarska policija u utorak je izvijestila da su 40-godišnjak i 33-godišnjak uhićeni prošle nedjelje u Šišanu nedaleko Pule, temeljem informacija prikupljenih operativnim radom.

Dosad provedenom kriminalističkom istragom utvrđeno je da je dvojac započeo seriju krađa u kolovozu 2020., kada su iz autokampa u Premanturi ukrali dva električna bicikla u vlasništvu 52-godišnjeg Nijemca.

Pohod su nastavili u Puli kada su krajem prošle i početkom ove godine iz stubišta zgrade ukrali dva električna romobila, a u veljači i motocikl Kawasaki.

Osumnjičeni su i da su lani u rujnu provalili u vikendicu u Vodnjanu, odakle su ukrali televizor, audio opremu, razne alate i automobil Suzuki, kao i u spremište alata u Valturi te vikendicu u Šišanu gdje su skrivali neke od ukradenih predmeta.

Istragom je potvrđeno i da su s ukradenog Suzukija skinuli registarske pločice i postavili ih na Fiat, u kojem je naknadno pronađena  prerađena poluautomatska puška Erma-Werke s prigušivačem, spremnikom te dva komada streljiva. Riječ je o oružju kategorije A, čije je posjedovanje zabranjeno.

Policija dvojicu osumnjičenika tereti i za kazneno djelo prikrivanja jer im je 24-godišnjak na ‘čuvanje’ ostavio Peugeot koji je ukrao u Pazinu, a kako bi ga prikrili zajedno s predmetima koje je ukrao.

Uz to, pronađene su i manje količine ecstasyja i amfetamina koje je dvojac držao za vlastitu upotrebu.

Policija je većinu pronađenih predmeta vratila vlasnicima, no s obzirom da su pronađeni i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu iz drugih kaznenih djela, pulski policajci nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Procjenjuju da su sumnjivci krađama oštetili vlasnike za minimalno 35.000 tisuća eura te su uz kaznenu prijavu, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: foto FaH/ Damir SENČAR/ tš