jasenova partizanski zločin Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac

Lažnu sliku o Jasenovcu, kao isključivo ustaškom logoru u kojemu su Hrvati nemilice ubijali na desetke i stotine tisuća nedužnih ljudi, moglo bi promijeniti novoosnovano Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.

Klikni LIKE za istinu o Jasenovcu!

Osnivačka Skupština Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac održana je 6. lipnja 2014. u Zagrebu. Na Skupštini su sudjelovali: dr. sc. Mato Artuković, Goran Ante Blažeković, dr. sc. Branko Hebrang, dr. sc. Vladimir Horvat, mr. sc. Mladen Ivezić, dr. sc. Stjepan Kožul, Vladimir Mrkoci, Stipo Pilić, dr. sc. Stjepan Razum, Vlado Razum, Mate Rupić, Drago Štokić, Smiljana Šunde, Igor Vukić i Tomislav Vuković. Dr. sc. Josip Jurčević i akademik Josip Pečarić su se ispričali, što je navedeno na početku Skupštine i očekuje se da će se uključiti u rad Društva kao osnivači.

>>> Nema dokaza za masovne ustaške zločine u Jasenovcu, ali ima za partizanske!

Spomenimo Članak 7 Pravila Društva:

Članak 7. Svrha Društva

(1) Svrha društva je istraživanje hrvatske povijesti XX. stoljeća, osobito položaja i uloge hrvatskoga naroda za vrijeme Drugoga svjetskog rata i poraća.

(2) Svrha je zatim osvijetliti okolnosti nastanka, trajanja i prestanka Nezavisne Države Hrvatske, kao i narav i postojanje ratnoga sabirnog i radnog logora, te poslijeratnog logora za uništavanje hrvatskih domoljuba i informbiroovaca u Jasenovcu, ali isto tako nastanak i razvoj velikosrpskoga i jugoslavenskoga jasenovačkoga mita.

Za predsjednika Društva izabran je dr. Stjepan Razum, a za tajnika Igor Vukić.

Koliko je postojanje ovog Društva neophodno za Hrvatsku pokazuje i članak pod nazivom ‘Jasenovac je mit. To znam jer su moji preci kao Srbi završili u tom logoru’.

Autor: Sloboda.hr

>>> Šef HČSP-a tužio ravnateljicu Jasenovca: To je jugo-komunistička tvornica laži!