goran radman hrt helena krmpotić

Strahovlada na HRT-u se nastavlja, novinarki Heleni Krmpotić, inače kćeri svjedoka protiv udbaša kojima se sudi u Muenchenu, danas je uručen otkaz.

Jedan od ključnih svjedoka na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Muenchenu Ivan Krmpotić poslao je prije tjedan dana otvoreno pismo ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu u kojem ga moli da ne da njegovoj kćerki Heleni otkaz a u zamjenu mu nudi da neće svjedočiti protiv udbaša.

“Još jednom Vas molim da preispitate svoju odluku davanja otkaza mojoj kćeri, i ako će Vam to išta značiti, obećajem Vam ovako javno da neću ići svjedočiti u Muenchen u rujnu te prestati surađivati s talijanskim istražiteljima. Molim Vas još jednom da ostavite moju kćer na miru jer ona nije kriva niti odgovorna za UDBA-ške egzekucije niti s mojim svjedočenjem ima bilo kakve veze. Neću davati više nikakve izjave niti dokumentaciju protiv oca Vašeg prijatelja, Ive Josipovića, i povući ću iskaze date njemačkim istražiteljima, kao i dokumentaciju koju sam im dostavio”, napisao je Krmpotić Radmanu, no ni to nije pomoglo.

Novinarka Helena Krmpotić dobila je tada, 14. srpnja novi zahtjev za očitovanje prije davanja otkaza ugovora o radu od Gorana Radmana, peti po redu.

>>> ŠOKANTNO PISMO: Radmane, molim Vas da poštedite moju kćer, neću svjedočiti protiv Udbe

Radman je u zahtjevu za otkaz kojeg je poslao sindikatu, optužio Helenu Krmpotić da je u evidenciju rada za lipanj upisala da je radila u vrijeme blagdana Tijelova, te time ozbiljno oštetila poslodavca.

No, iz evidencije rada koju insider portala Direktno.hr ima kopiranu, vidljivo je kako to nije točno – u njoj, naime, nije upisano da je u vrijeme blagdana novinarka bila na radnom mjestu. Dalje joj se stavlja na teret da je u vrijeme blagdana bila na rasporedu dežurstava, iako ni to nije točno, što je također provjerljivo iz rasporeda.

Podsjetimo, Goran Radman zadnji je predsjednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, izvršni sekretar CK SKH te generalni direktor Radio-televizije Zagreb za vrijeme komunističke diktature.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr