goran radman hrt ivan krpotić udba

Jedan od ključnih svjedoka na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Muenchenu Ivan Krmpotić poslao je otvoreno pismo ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu u kojem ga moli da ne da njegovoj kćerki otkaz a u zamjenu mu nudi da neće svjedočiti protiv udbaša. Podsjetimo, Goran Radman zadnji je predsjednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, izvršni sekretar CK SKH te generalni direktor Radio-televizije Zagreb za vrijeme komunističke diktature.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Otvoreno pismo Goranu Radmanu, ravnatelju HRT-u

Poštovani gospodine Radman,

obraćam Vam se putem medija jer ne vidim više drugi način kako zaštiti svoju kćer, Helenu Krmpotić od Vašeg sustavnog mobbinga i maltretiranja, koje traje posljednje tri godine, od kako surađujem s njemačkim i talijanskim istražiteljima na slučajevima monstruoznih ubojstava Stjepana Đurekovića i Stjepana Ševe.

Zadnje upozorenje koje ste joj poslali prije 8 dana, a prije davanja otkaza ugovora o radu, odnosi se na lažnu prijavu protiv moje kćeri, koju optužujete da je u evidenciju rada upisala blagdan Tijelova, 4. lipnja ove godine. Iako nije upisala da je radila na blagdan, niti joj je tako nešto plaćeno, što je vidljivo iz plaće koju je primila u srpnju, a nemajući drugog načina – Vi potom lažirate njezinu evidenciju kako biste joj mogli dati otkaz.

Iako je slučaj prijavila policiji, do danas niste ustupili njezinu evidenciju rada njima na uvid, jer bi se grafološkim vještačenjem vrlo brzo utvrdilo da joj je netko dopisao blagdan.

Kako mi je potpuno jasno da je Vaša namjera očita u namjerni da joj date otkaz, pa makar i po cijenu lažiranja službene dokumentacije HRT-a, bojim se da će obeštećenje za ovaj sramotan postupak epilog imati na sudu, ali to će biti mala utjeha za nju, koja će ipak morati platiti za grijehe svojih roditelja, u ovom slučaju mene.

Još jednom Vas molim da preispitate svoju odluku davanja otkaza mojoj kćeri, i ako će Vam to išta značiti, obećajem Vam ovako javno da neću ići svjedočiti u Minhen u rujnu te prestati surađivati s talijanskim istražiteljima.

Molim Vas još jednom da ostavite moju kćer na miru jer ona nije kriva niti odgovorna za UDBA-ške egzekucije niti s mojim svjedočenjem ima bilo kakve veze. Neću davati više nikakve izjave niti dokumentaciju protiv oca Vašeg prijatelja, Ive Josipovića, i povući ću iskaze date njemačkim istražiteljima, kao i dokumentaciju koju sam im dostavio.

S poštovanjem,

dipl. pravnik Ivan Krmpotić