super bowl

Momčad New England Patriotsa, koju vodi američki Hrvat Bill Belichick, trener New England Patriotsa, osvojila je 49. Super Bowl. Dan u kojem se igra finale američkog nogometa Amerikanci doživljavaju kao nacionalni praznik, a industrija kao priliku za rekordnu zaradu.

Ulaznice za utakmicu Patriotsa i Seattle Seahawksa, po prosječnoj cijeni od 5.000 dolara, platilo je 70.000 tisuća najstrastvenijih navijača. Istinsko američko iskustvo podrazumijeva i brzu hranu, pivo, TV reklame poput filmova čija je cijena 150.000 dolara po sekundi, te show za pamćenje u poluvremenu utakmice.

Komadić slave na 49. Super Bowlu ugrabila je i Hrvatska. Pa evo imamo dva trenera oba tima koja su porijeklom Hrvati i to je nešto stvarno jedinstveno i statistički malo moguće, rekao je Mario Škunca, zamjenik hrvatskog veleposlanika u Washingtonu.

Trener pobjednika, Bill Belichick, vjerojatno će ponovno posjetiti zemlju svojih djedova. Hrvatska turistička zajednica povukla je dobar markentiški potez i pozvala ga na besplatno ljetovanje u Hrvatsku, prenosi HRT.

U poluvremenu utakmice u kojoj su slavili New England Patriotsi gledatelje je zabavljala američka pjevačica Katy Perry, uz pomoć Missy Elliott i Lennyja Kravitza.