hčsp kolinda grabar kitarović podrška

Hrvatska čista stranka prava u drugom izbornom krugu otvoreno podupire Kolindu Grabar Kitarović i poziva sve članove, simpatizere i sve Hrvate i Hrvatice neka masovno izađu na izbore 11. siječnja 2015. godine i izaberu prvu predsjednicu u povijesti Hrvatske.

“Smatramo da bi eventualni izbor Ive Josipovića Hrvatska teško ili nikako mogla podnijeti još pet godina, jer Josipović nije u stanju pokrenuti pozitivnu nacionalnu energiju i nema kapacitete državnika koji bi trebao i morao biti predsjednik svih državljana Hrvatske. On je to, osjetivši gubljenje tla pod nogama, izjavio i u samoj izbornoj noći, kada je nastavio s podjelama i blaćenjima neistomišljenika. Takav čovjek nije dostojan biti predsjednikom svih Hrvata i Hrvatica”, priopćili su iz središnice HČSP-a.

>>> Pravaši napokon zajedno: HČSP i HSP AS potpisali Sporazum o trajnoj političkoj suradnji

“Nasuprot tomu, Kolinda Grabar Kitarović je pravo osvježenje na političkoj sceni, i ona pokazuje zrele državničke manire, promovira autentične nacionalne vrjednote, odlično detektira društvenu problematiku i nudi rješenja. Ne poziva na podjele, nego suprotno, poziva na općenacionalni konsenzus svih političkih i društvenih snaga, i to je ono što nas ohrabruje i što ulijeva nadu. To je prava državnička politika, jer se Hrvatska i bolji život stavljaju na prvo mjesto, i smatramo da se samo na takvim osnovama Hrvatska može izvući iz provalije u koju su je dovele dosadašnje partikularne politike”, poručuju iz HČSP-a.

“Uopće ne sumnjamo u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović, ali ipak se ne smijemo opustiti, ova prilika za detronizaciju politike jedne partije, jednog čovjeka, ali bez naroda, nikako se ne smije propustiti”, stoji u zaključku priopćenja za javnost koje potpisuje predsjednik HČSP-a Josip Miljak.