kolinda-vatreni2

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu reprezentativce i stružni stožer te rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića te dopredsjednike Saveza i hrvatsku reprezentaciju na čelu s izbornikom Nikom Kovačem, primila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednik Šuker i izbornik Kovač tom su prigodom predali predsjednici cvijeće i uokvireni dres te loptu s potpisima hrvatskih reprezentativaca.

Potom se predsjednica Grabar-Kitarović zadržala pola sata u ugodnom razgovoru s reprezentativcima i predstavnicima Saveza.

kolinda grabar kitarović hrvatska nogometna reprezentacija vatreni

U svom govoru, istaknula je:

“Dragi Vatreni, čelnici Saveza, izrazila bih vam svoje poštovanje kao hrvatska državljanka i vjerna navijačica te razgovarala o popularizaciji nogometa i sporta u Hrvatskoj i ohrabrila vas prije utakmice s Norveškom u Zagrebu”.

“U godinama pred nama, neće mi biti na umu miješati se u posao koji radite, niti u vašu igru – osim što ćete možda dopustiti poneki komentar kao privatne osobe. Politika se mora držati podalje od sporta, kao i sport od politike”.

“Čestitam vam i zahvaljujem kao igračima, pojedincima, što kao najbolji veleposlanici promičete našu državu. Koristim prigodu pozdraviti sve navijače Vatrenih i pozvati ih na daljnju podršku. Oni su u inozemstvu također veleposlanici i moraju se tako ponašati, izbjegavati situacije koje nanose štetu hrvatskom nogometu i hrvatskoj državi”.

kolinda grabar kitarović hrvatska nogometna reprezentacija vatreni

“Promocijom sporta stvarali bismo nove talentirane generacije, ali i zdravo društvo. Djeca nam se sve više povlače u sobe s računalima, a treba ih vratiti na igrališta. Sport igra važnu ulogu u razvoju društva, ali i svakog pojedinca, posebno kroz poštovanje svih oko sebe”.

“Bit ćemo uvijek uz vas, i kada igrate dobro i kada rezultati ne budu kakvi očekujemo. Uvijek ste naši i ponosna sam na vas, kao i na sve ostale hrvatske reprezentativce u svim sportovima. Uvijek ću se zalagati za promicanje sporta i vjerujem da ću u vama imati spretne suradnike i saveznike. Veselim se predstojećim utakmicama”.