kolinda ndh

Posebni izaslanik za pitanja holokausta američkog State Departmenta Nicholas Dean susreo se s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, a teme razgovora bile su pitanje oduzete židovske imovine, edukacija o holokaustu i odavanje počasti žrtvama, piše HRT.

Ničim izazvana te u totalno nepotrebnom pokorničkom stilu, a sa očitom željom da impresionira “visokog” gosta, Grabar Kitarović osula je drvlje i kamenje na Ustaški pokret i Nezavisnu Državu Hrvatsku.

“Da budem sasvim jasna, NDH je bila najmanje nezavisna, i najmanje je štitila interese hrvatskog naraoda, a ustaški režim bio je zločinački režim. Antifašizam je u temeljima hrvatskog ustava, a moderna hrvatska država izrasla je na temeljima Domovinskoga rata pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika, doktora Franje Tuđmana”, kazala je nakon susreta predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ovakog riječnika se ne bi posramili ni najzadrtiji jugokomunistički agitpropi.

Predsjednica je pozvala građane na ukidanje podjela oko ideoloških pitanja. Na Pantovčak su stigli predsjednik Koordinacije židovskih općina RH Ognjen Kraus i predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac koji su ranije najavljivali kako neće ići na komemoraciju u Jasenovcu.

Izvor: Sloboda.hr/HRT