nastavnici povijesti knin stručni skup vodice

Knin je u ponedjeljak posjetilo oko 200 nastavnika i učitelja povijesti iz cijele Hrvatske među kojima je bio i ravnatelj memorijalnog centra Domovinskog rata dr. sci. Ante Nazor. Posjetu Kninu predhodio je Stručni skup učitelja i nastavnika povijesti u Vodicama o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu u okviru ovogodišnje 20. jubilarne obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Ponajprije su gosti od strane domaćina upoznati sa spomenikom hrvatske pobjede Oluja ’95, gdje im je gradonačelnica knina Josipa Rimac stručno pojasnila samo povijesno značenje spomenika te zbog čega je spomenik pobjede upravo u hrvatskom kraljevskom gradu. Veliki broj profesora prvi je put imalo prigodu čuti i vidjeti neke od kninskih povijesnih ponuda te su s velikim zanimanjem pratili izlaganja.

Kroz stručna predavanja istaknutih znanstvenika i povjesničara te svjedočenjem sudionika ratnih događanja, učitelji i nastavnici moći će bolje razumjeti ulogu i značenje oslobodilačke operacije VRA Oluja te se uspješnije pripremiti za nastavu povijesti o Domovinskom ratu, istaknuto je na tom skupu.

nastavnici povijesti knin stručni skup vodice

Nastavnici su u Kninu obišli spomenik hrvatske pobjede Oluja ’95 na glavnom kninskom trgu te nakon tog i kninsku tvrđavu gdje ih je fotograf Šime Strikoman ovjekovječio milenijskom fotografijom.

Domaćini iz grada knina su se ugodno družili sa povjesničarima te im ujedno kroz razgovor prenijeli neke od turističko povijesnih mogućnosti koje pruža Knin i okolica.

Autor: Sloboda.hr/Braniteljski portal