obersnel ustaše pavelić

Državnom odvjetništvu u Rijeci predana je kaznena prijava protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zbog kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske.

Predao ju je Nedeljko Kuzma, a odnosi se na hrvatsku zastavu koja je uoči obljetnice Oluje, na dan 2. i 3. kolovoza ove godine na pročelju zgrade HNK-a u Rijeci bila spuštena na pola koplja.

Nakon nekoliko prijava podnesenih MUP-u zastava je ponovo podignuta uz objašnjenje kako ju je spustio vjetar.

>>> SKANDAL: Obersnel (SDP) i Frljić Dan pobjede obilježavaju hrvatskom zastavom na pola koplja

Nedeljko Kuzma ističe da nije član niti jedne stranke, da podnosi ovu tužbu kao ogorčeni građanin u svoje ime te da je kao građanin RH šokiran i uvrijeđen ponuđenim objašnjenjem da se zastava spustila sama od sebe. Inače, on je pomorac već 28 godina, a počeo je raditi u svojoj 26-oj godini kao najmlađi hrvatski zapovjednik na brodu, tu istu dužnost obavlja već 21 godinu, pa tako tvrdi da je nemoguće da je zastavu spustio vjetar s obzirom da se zastava nakon podizanja veže u čvor javnosti poznat kao zastavni čvor.

Stavovi intendanta Olivera Frljića dobro su poznati, međutim, na ovakvu provokaciju trebao bi reagirati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Međutim, njega ovaj prizor ili ne zanima ili se slaže s Frljićem.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr