obersnel frljić hnk rijeka barjak

Nakon što je intendant riječkog HNK Ivana pl. Zajca Oliver Frljić najavio tzv. “Kontra – Oluju“, skup kojim će se 5. kolovoza suprotstaviti glorifikaciji oslobodilačke akcije Oluja, otišao je i korak dalje. Naime, na riječkom HNK hrvatska zastava spuštena je na pola koplja.

Frljićevi stavovi dobro su poznati, međutim, na ovakvu provokaciju trebao bi žustro reagirati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Međutim, do toga nije došlo, što se može protumačiti kao slaganje s Frljićevim skandaloznim žaljenjem za tzv. Republikom Srpskom Krajinom.

“5. kolovoza će u riječkom HNK pet žena različitih nacionalnosti ispričati svoje ratne priče. Riječ je o pokušaju da se o ratu govori ne iz pozicije nacionalne pripadnosti, već iz pozicije žene. Cijeli skup je zamišljen kao afirmacija kulture mira. Kroz njega se trebao dati prostor onim iskustvima koja inače nisu prisutna u javnom prostoru”, poručio je Frljić o skupu u pismu koje je poslao predsjedniku HND-a Saši Lekoviću nezadovoljan interpretacijom “Kontra – Oluje” u medijima.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr
Foto: Direktno.hr