tomislav karamarko javna stvar hrt tito zločinac josipović

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u HRT-ovoj emisiji “Javna stvar” rekao je da bi on, da je predsjednik države, izbacio bistu Josipa Broza Tita s Pantovčaka.

Za Karamarka Tito je zločinac koji je zapovijedio ubojstva stotina tisuća ljudi nakon 1945. godine.

Šef HDZ-a time se još jednom upustio u sukob s predsjednikom Ivom Josipovićem koji je prilikom obilježavanja Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, izjavio da Titova bista u njegovu uredu stoji od Franje Tuđmana i da je on siguran da će i dalje ostati, bez obzira na to tko pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima.

Klikni LIKE ako smatraš da je Tito zločinac i masovni ubojica!

Karamarko se još jednom osvrnuo na zadnje ankete prema kojima je HDZ za osam posto popularniji od SDP-a. Ponovio je da on anketama ne vjeruje.

“Prije godinu dana vodili smo osam posto. Garantiram da smo danas 15-ak posto ispred SDP-a”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Upitan o Ini, Karamarko je rekao da ne dobiva dovoljno informacija o tijeku pregovora s mađarskom stranom, no ono što nas zanima je zaštita hrvatskih interesa u Ini. Istovremeno moramo pokazati da smo prema investitorima prijateljska zemlja te zato tome treba oprezno pristupiti, treba pričekati, naglasio je Karamarko.

>>> Prije 23 godine SDP se u Saboru izjasnio protiv samostalnosti RH. Hoće li se SDP ikada ispričati?

Rekao je da ovo što se događa s hrvatskim gospodarstvom već prelazi u agoniju. “Vlada je trebala s odgovornošću pristupiti i upitati se javno jesmo li mi ti koji možemo ovu zemlju voditi naprijed”, rekao je Karamarko.

Govoreći o predsjedniku Josipoviću, Karamarko je rekao da on u svom mandatu nije ostavio nikakav trag. “Oko stvari bitnih za malog čovjeka on šuti, nije kritičan prema SDP-u”, rekao je Karamarko.

>>> ‘U Hrvatskoj i Sloveniji vlada kartel postkomunističkih oligarha’

Izvor: HRT