crna gora rusija prekinuta utakmica ruski vratar golman Igor Akinfejev baklja

Nogometna utakmica između Crne Gore i Rusije, koja se na stadionu pod Goricom igrala u sklopu kvalfikacija za EURO 2016. godine u Francuskoj, bila je prekinuta u prvoj minuti nakon što je ruski golman Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu.

On je potom u svjesnom stanju prevezen u bolnicu, a utakmica je nakon 35 minuta prekida ipak nastavljena, piše tportal. No, u 67. minuti sudac je odlučio još jednom posalti igrače u svlačionicu a nakon toga na travnjak se više nisu vratili.

Kako javljaju ruski mediji napadač na ruskog golmana, je uhićen, a vođa navijača Crne Gore se najprije preko razglasa, a potom i osobno u svlačionici ispričao ruskim nogometašima za nerede na stadionu.

Utakmica u Podgorici prekinuta je i drugi put, u 67. minuti pri rezultatu 0:0 nakon što je ruski igrač Dmitrij Kombarov pogođen nepoznatim predmetom s tribine, njemački sudac Deniz Aytekin poslao je igrače u svlačionicu i na travnjak se više nisu vratili.

Dva sata prije početka utakmice došlo je do incidenata na Trgu republike u Podgorici gdje su se okupili navijači gostujuće momčadi. Na Trgu se skupilo pedesetak ruskih navijača koji su skandirali “Rusi i Srbi, braća zauvijek”, a u planu je bilo i paljenje zastave SAD-a. U tome ih je sprečila crnogorska policija.

Divlajanje se potom preselilo i na stadion. U poluvremenu je na tribini došlo do tučnjave između crnogorskih i ruskih navijača pa se već tada činilo kako neće biti nastavka.

Sve je kulminiralo u 67. minuti.