Cameroon-national-football-team-Indomitable-Lions

Kamerunska nogometna reprezentacija nije otputovala za Brazil u nedjelju ujutro jer nogometaši nisu zadovoljni ponuđenim premijama, piše danas francuski sportski list “L’Equipe”.

Igrači su pristali prekinuti štrajk treninga 23. svibnja i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Njemačke (2:2) 1. lipnja nadajući se da će postići dogovor o osjetljivom pitanju premija s Kamerunskim nogometnim savezom. Međutim, dogovor nije postignut i ponuđeni iznosi su daleko od onoga što kamerunski reprezentativci očekuju i žele.

Napetost između reprezentativaca i Saveza kulminirala je u subotu odmah nakon pobjede nad Moldavijom od 1:0 u zadnjoj pripremnoj prijateljskoj utakmici za SP. Igrači su, naime bojkotirali primanje zastave iz ruku kamerunskog premijera. U Kamerunu je običaj da reprezentacija uzme nacionalnu zastavu iz ruku predstavnika vlasti prije odlaska na SP, što je jučer učinio tek njihov izbornik Nijemac Volker Finke. Samuel Eto’o, koji je službeno bolestan, nije se čak pojavio na drugom poluvremenu te utakmice.

Ova kriza mogla bi ostaviti traga na kamerunskoj reprezentaciji, dodaje “L’Equipe”. Štoviše, podsjeća na krizu prije početka SP-a 2002. kada je reprezentacija ostala u hotelu u zračnoj luci Roissy očekujući obećani novac. To je utjecalo na Lavove tako da su bili eliminirani u prvom krugu.

Sada nogometaši čekaju novosti i ostat će nešto dulje u Yaoundeu. Kamerunci SP otvaraju 13. lipnja protiv Meksika, a sljedeći dvoboji u skupini A su im 18. lipnja protiv Hrvatske te 23. lipnja protiv Brazila.

Izvor: HRT