“Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Bolovala je od raka pluća. Prvo se liječila doma, potom je otišla u bolnicu. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah”, rekao je za 24 sata utučeni Josip Manolić (100), kojem je sinoć u jednoj zagrebačkoj bolnici umrla supruga Mirjana Ribarić (64).

Vijest da mu je umrla supruga Josip Manolić primio je u Novom Vinodolskom gdje je bio na odmoru. Mirjana, koja je rodom iz Siska, a radila je kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću u SOS Dječjem selu Lekenik, bila mu je druga supruga.

Oženio ju je na Krku 2016. godine. 

Prva supruga Josipa Manolića, Marija Eker Manolić, preminula je 2003. godine od posljedica požara u 82. godini života.

“Nismo imali svadbu, već samo ručak”

Josip i Mirjana poznavali su se dugo prije nego su se oženili. Još su se 1999. godine zajedno kandidirali na parlamentarnim izborima, dok je on bio na čelu stranke Hrvatski nezavisni demokrati, a ona prva na listi te stranke za dijasporu.

No njegova se stranka nije proslavila. HND nije ušao u Sabor, a Manolić se uskoro povukao iz aktivnog političkog života. Mirjanu je 2003. na izbornoj listi HND-a kandidirao tadašnji predsjednik stranke Zlatko Canjuga, ali nije ušla u Sabor.

Manolić i Mirjana navodno su se zaljubili prije desetak godina.

“Ta naša ljubav nije od jučer. Iza nas je višegodišnji zajednički život. Odlučili smo ga okruniti brakom jer više nije bilo smisla živjeti u izvanbračnoj zajednici. Pa mi smo ozbiljni ljudi u ozbiljnim godinama”, otkrio nam je Manolić prije četiri godine i rekao kako nisu imali svadbu, nego samo ručak, te je istaknuo da je riječ o državnom, a ne crkvenom vjenčanju.

Izvor: Sloboda.hr/24sata.hr