ivan klasnić

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić, koji će 29. siječnja sljedeće godine napuniti 35 godina, odlučio je okončati karijeru. S 12 golova za reprezentaciju među najboljim je strijelcima, a najveća mu je pobjeda bila povratak na terene nakon transplantacije bubrega.

Ivan Klasnić je tijekom svoje karijere, koju je započeo u Njemačkoj, pa preko St. Paulija i Werdera, u kojem je igrao u paru i s velikim Miroslavom Kloseom, preko hrvatske nogometne reprezentacije, stigao do Francuske, potom i Engleske. Sada je odlučio da je vrijeme za igračku mirovinu, donosi tportal.

U ekskluzivnom intervjuu za ‘InMagazin’ Nove TV Klasnić se prisjetio svoje najveće borbe, ujedno najveće pobjede. Naime u siječnju 2007, zbog komplikacija s bubregom, bila mu je nužna transplantacija. Prvi donirani bubreg, koji je dobio od majke, njegovo tijelo je odbacilo. Na svu sreću, drugi, koji je donirao njegov brat, prihvatio je i nakon dugotrajnog oporavka, ali i posebnog režima – vratio se nogometu.

“Svakako je to bitka s bolešću iz koje sam izašao kao pobjednik, a potom se vratio i na nogometne terene. Sada sam zdrav i svako se jutro budim sretan, s osmijehom na licu”, otkrio je Ivan Klasnić i dodao kako je u glavi već posložio to da je gotov s karijerom.

“Trenutno treniram sam i nogomet mi tek malo nedostaje. No nisam više mlad, mlađi dolaze i vrijeme je da kažem zbogom. A već sam i u glavi posložio tako”, otkrio je Klasnić te dodao kako se nada da će mu kći, iako nije baš oduševljen uvjetima u kojima se igra ženski nogomet, možda nositi dres s hrvatskim grbom.

O svojoj ljubavnoj aferi nije želio govoriti, a na upit je li šutljiv prema medijima, odgovorio je.

“Ne znam, ali mislim da nisam. Međutim bilo je medija koji su pisali ovako ili onako, neki nisu bili korektni. A koji su to, oni već znaju”, zaključio je Ivan Klasnić svoj razgovor za Novu TV, uz dodatak da se već polako bacio u menadžerske vode.

Ivan Klasnić za Hrvatsku je odigrao 41 utakmicu te zabio 12 golova. Posljednju u reprezentativnom dresu odigrao je u rujnu 2011, u kvalifikacijskom dvoboju protiv Malte. Zadnji gol za Hrvatsku zabio je pak u prijateljskoj utakmici protiv Katara na riječkoj Kantridi.