islamistiFoto: Snimka zaslona

Na internetu se pojavila snimka roditelja koji se opraštaju o svojih kćeri koje, na njihov nagovor, idu u samoubilački napad. Riječ je o nedavnom napadu na policijsku postaju u Siriji gdje je daljinski aktivirana bomba koja je bila postavljena na djevojčicu koja je ušla u postaju.

Jeziva snimka prikazuje muškarca koji dvije djevojčice, stare sedam i devet godina prema pisanju Daily Maila, uči kako izvesti napad. Potom ih zagrli žena odjevena u burku. Na snimci se kaže da su djevojčice pak stare 7 i 8 godina, a navodno se zovu Islam i Fatima.

U pozadini snimke vidi se prepoznatljiva crno- bijela zastava ISIS-a, a snimku prati glazba kakva se može čuti na drugim propagandnim videima ove terorističke organizacije. Obje djevojke govore “Bog je velik”. Kako pišu tamošnji mediji, muškarac i žena koji se pojavljuju na snimci su roditelji nesretnih djevojčica. Muškarac u jednom trenutku pita ženu zašto djevojčice tako mlade šalje u džihad, a žena spremno odgovara: “džihad ne poznaje godine i da svaki musliman mora sudjelovati u njemu”.

Na drugoj snimci čovjek za kojeg se vjeruje da je otac dviju djevojčica, upita jednu od njih “što će raditi danas”, a ona hladnokrvno odgovara da će “izvesti samoubilački napad u Damasku”.

“Ne bi li trebala prepustiti ratovanje muškarcima? Ili su svi pobjegli u zelenim autobusima?”, pita muškarac, a pri tome najvjerojatnije misli na izbjegličke autobuse koji su prošlog tjedna izvlačili ljude iz Alepa.

“Nećeš se bojati zato što odlaziš u nebesa, zar ne?”, muškarac pita djevojčicu.


Izvor: Sloboda.hr/Index.hr