ivica vrdoljak varšava legia

Mnogi će kao prvi problem hrvatske reprezentacije označiti nedostatak pravog zadnjeg veznog igrača. Ivica Vrdoljak je kapetan vrlo jake varšavske Legije, koja je nedavno ponizila Celtic, a hrvatski nogometaš igra u formi života. Je li to dovoljno kako bi dobio priliku?

Sada već tridesetjednogodišnji bivši igrač Zagreba i Dinama jedan je od glavnih igrača varšavske Legije, koja je vrlo lako ove godine mogla završiti u Ligi prvaka da nije bilo kontroverzi protiv Celtica. Standardni je prvotimac poljskog prvaka još od 2010. godine, kada je za oko 2 milijuna eura prešao iz zagrebačkog Dinama, donosi tportal.

Mnogi će pomisliti kako sa 31 godinom za nekog igrača nije vrijeme debitirati za reprezentaciju, možda će biti i u pravu, ali njegov učinak ne treba zanemariti. Ove sezone je odigrao gotovo svaku utakmicu, propustio je samo susret protiv Kielcea u ligi, a statistika za jednog zadnjeg veznog je vrlo impresivna. Ukupno je odigrao 16 utakmica pritom postigavši 5 pogodaka i 3 asistencije. U statističke parametre se upisao u svim natjecanjima u kojima je igrao; domaćem prvenstvu, superkupu, kupu, Ligi prvaka i Europskoj ligi, bilo s golom ili asistencijom.

>>> Hrvat drugi najslabije plaćeni igrač Serie A: Pogledajte kolika mu je plaća!

Svojevremeno, kada je Kovač bio upitan o mjestu zadnjeg veznog, rekao je kako je prisiljen postaviti tamo Rakitića, jer nema igrača poput Luiza Gustava, niti po pitanju kvalitete, niti po pitanju nogometnog profila.

Ognjen Vukojević, u jednoj od žešćih rasprava poslije Svjetskog prvenstva diskvalifirciran je jer nije dovoljno dobar tehničar, a to je vjerojatno i razlog zašto se izostavilo Arijana Ademija.

Pravo je pitanje; je li Vrdoljak jednostavno i brzo rješenje?