logor jasenovac film jakov sedlar

Nakon uspješne svjetske premijere dokumentarnog filma ‘Jasenovac-istina’ u Tel Avivu, došao je red i na europsku publiku.

Dosad neviđeni i nikada objavljivani dokumenti koji skrivaju pravu istinu o događanjima u jasenovačkom logoru te samim time otkrivaju pravu pozadinu i narav Titove komunističke Jugoslavije, objedinjeni su u dokumentarnom filmu Jakova Sedlara ‘Jasenovac-istina’.

”Izuzetno sam zadovoljan prijemom publike koja je i pljeskom na kraju filma te pitanjima koja su mi postavljali pokazala veliko zanimanje za ovu tešku temu kojom se film bavi”, kazao je Sedlar za portal dnevno.hr nakon svjetske premijere koja se održala u Tel Avivu jer je veliki broj novih dokumenata, redatelj dobio upravo na ovome mjestu. Upravo tom prigodom, Sedlar je najavio i prikazivanje filma po Europi i Americi, dok će hrvatskoj publici biti predstavljen u Zagrebu, 4. travnja.

No, prije prikazivanja filma domaćoj publici, prava istina i priča o Jasenovcu doživjet će svoju premijeru u Njemačkoj i to u Berlinu, Stuttgartu i Heilbronnu.

4.3. – Hrvatska zajednica Berlin, Karl Mary Str. 204-206, 12055 BERLIN
5.3. – Hrvatska katolička zajednica, Heusteigstr. 18, 70182 STUTTGART
6.3. – Hrvatska katolička zajednica ”Sv. Nikola Tavelić”, Paul-Gobel-Str. 18, 74076 HEILBRONN

>>> Sin zatočenika Jasenovca: Istina je drugačija, Jasenovac nije bio logor smrti (VIDEO)

”Nadam se da će i publika u Europi, a posebno u Hrvatskoj, pokazati slično zanimanje za ovaj film”, ispričao je Sedlar nakon svjetske premijere gdje, podsjetimo, interesa tamošnje publike nije nedostajalo.

Kontroverzna i kako je redatelj naziva ”teška” tema, rezultirala je dugim razgovorom gdje su gledatelji iskoristili priliku pa sa Sedlarom između ostalog, raspravili podatke o pravom broju žrtava jasenovačkog logora, a neizbježna tema bio je ministar kulture, Zlatko Hasanbegović.

”Nitko, a posebno Židovi, ne treba bojati hrvatskog ministra kulture koji je unaprijed, od strane onih koji žele trajno nestabilnu Hrvatsku, lažno optužen i okaljan”, kazao im je redatelj.

Klikni LIKE ako smatraš da je vrijeme za ISTINU o Jasenovcu!

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr