izrael napad gaza hamas džihad

Izraelsko vojno zrakoplovstvo priopćilo je da je u srijedu ujutro izvelo četiri zračna udara na Pojas Gaze pri čemu nitko nije stradao, kao odgovor na raketiranja iz te enklave na jugu Izraela nekoliko sati ranije.

Zrakoplovi su gađali poligone za uvježbavanje Islamskog džihada u Rafahu, Han Junesu i u Gazi, rekli su palestinski očevidci.

Izraelska vojska je izvijestila da je gađala “četiri teroristička objekta na jugu Pojasa Gaze” kao odgovor na raketiranje u utorak navečer.

Upozorenje Hamasu: Nećemo sjediti prekriženih ruku

Izraelski ministar obrane Moshe Yaalon, koji je ovih dana ponovo imenovan na dužnost u novoj vladi Benjamina Netanyahua, uputio je u srijedu upozorenje Hamasu koji vlada u Pojasu Gaze, ocijenivši da je za raketiranje odgovoran Islamski džihad.

“Izrael neće sjediti prekriženih ruku nakon jučerašnjeg napada Islamskog džihada na njegove građane (…) Smatramo Hamas odgovornim za paljbu iz Pojasa Gaze i nećemo trpjeti nikakvu prijetnju stanovništvu na jugu (Izraela)”, istaknuo je Yaalon u priopćenju.

Ovaj izraelski napad je treći nakon završetka rata u ljeto prošle godine. Prošli mjesec izraelski su tenkovi gađali Hamasov položaj nakon raketiranja. (Hina)