ivo goldstein, kolinda grabar kitarović, predsjednica, milošević

Ivo Goldstein u svojoj kolumni u Globusu žestoko se obrušio na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, usporedivši ju sa Slobodanom Miloševićem.

“Kolinda Grabar-Kitarović počela je predsjednički mandat u najboljoj maniri Slobodana Miloševića koji je, da podsjetim, rekao: ‘Rešenje u Jugoslaviji će doneti politika za koju se opredelila većina naroda ove zemlje, institucionalno i vaninstitucionalno, statutarno i nestatutarno, na ulici i u zatvorenom, populistički i elitistički, argumentovano i neargumentovano'” – tim je riječima Ivo Goldstein započeo svoju kolumnu.

Razrješenje s mjesta hrvatskog veleposlanika u Parizu, koje je potpisala upravo Kolinda Grabar-Kitarović, očito je toliko pogodilo ovog “reprezentativnog predstavnika” Hrvatske i hrvatskog naroda, pa u naletima bijesa uspoređuje hrvatsku predsjednicu s Miloševićem.

Podsjetimo, Ivo Goldstein je 2012. imenovan hrvatskim veleposlanikom u Parizu, a on je to Hrvatskoj i hrvatskom narodu odlučio uzvratiti tako da je u svom uredu na istaknuo mjesto postavio portret komunističkog zločinca i masovnog ubojice Josipa Broza Tita.

U svojoj mrzilačkoj kolumni, Goldstein je predsjenicu napao i zbog pjevanja Thompsonove pjesme “Lijepa li si”.

“KGK svoje javne aktivnosti u dobroj mjeri svodi na banalnu nacionalističku simboliku, navijanje za hrvatske reprezentacije odjevena u nacionalni dres i pjevanje plemenskih Thompsonovih pjesama. Na vojnom hodočašću u francuskom Lourdesu pjevala je pjesmu “Lijepa li si” koja otvoreno podilazi secesionističkim težnjama hercegovačkih Hrvata stihom “Herceg-Bosno, srce ponosno”. Uljuđenoj i decentnoj Hrvatskoj ne treba predsjednica koja hopše na sredini terena nakon pobjede rukometne reprezentacije i koja pjevajući dovodi u pitanje integritet susjedne države. Da ne spominjem kako notornog ustašonostalgičara Thompsona brani uime slobode govora – kaj je preveč, preveč je” – piše Goldstein.

Izvor: Sloboda.hr/Globus