petrinja_reizbor-26

Nakon što je Ruža Tomašić napustila stranku, predsjedništvo Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević jednoglasno je imenovalo Ivana Tepeša za vršitelja dužnosti predsjednika stranke do izvanrednog sabora HSP-a, koji će se održati sredinom prosinca, prenosi HRT.

>>> Ruža Tomašić napustila HSP AS: Dala ostavku na mjesto predsjednice i istupila iz stranke (VIDEO)!

Ispred zagrebačkih stranačkih prostorija održat će se i konferencija za novinare, na kojoj će biti riječi o datumu održavanja izvanrednog sabora HSP AS, terminima motivacijskih skupova HSP AS s predsjedničkom kandidatkinjom HDZ-a Kolindom Grabar-Kitarović te o drugim stranačkim događanjima.

>>> Raspad HSP-a AS: Raspušten Glavni stan stranke, članovi masovno napuštaju stranku!

Podsjetimo, jučer je raspušteno i županijsko vijeće stranke, sve podružnice i ogranci u gradu Osijeku, izvijestio je to dosadašnji predsjednik osječko-baranjskog Županijskog vijeća HSP-a AS Ivan Zadravec. Što znači da HSP AS u toj županiji više ne postoji kao organizacija.

U priopćenju za javnost Zadravec je naveo da su, osim njega, stranku napustila dvojica dopredsjednika županijskog vijeća te oko 1200 članova iz šest gradskih i 10 općinskih organizacija u Osječko-baranjskoj županiji.