hsp as ruža tomašić glavni stan denis bevanda ostavka

Nakon odlaska Ruže Tomašić predsjednik Glavnog stana HSP-a AS Denis Bevanda raspustio je i najviše političko tijelo stranke. Ostavke su podnijeli te iz članstva stranke istupili Bevanda te dopredsjednici Glavnog stana Ana Kolić Marković i Martin Miloloža. Također, stranku je prema dostupnim informacijama napustilo više stotina članova.

“Obzirom na to da je situacija u stranci eskalirala do te mjere da je, sad već bivša predsjednica, Ruža Tomašić izlazak iz stranke koju je stvorila doživjela kao jedino moguće rješenje, mišljenja smo kako se o situaciji mora progovoriti otvoreno i bez ustezanja”, istaknuli su ocijenivši kako je činjenica da su se određene osobe u vrhu stranke pokazale nedorasle situaciji pred kojom su se našle, a to je dolazak na čelo države.

“Osobe koje pogube kompas na samu naznaku dolaska u poziciju vlasti nisu dostojne te pozicije niti u dobrostojećoj državi, a kamoli u turbulentnim vremenima u kojima se naša Hrvatska danas nalazi. Žao nam je što je bivša predsjednica Tomašić zaključila da se pitanja koja je smatrala problemima ne mogu riješiti na tijelima stranke, ali ju možemo razumjeti s obzirom da su se ljudi koji sjede u tim tijelima pretvarali da je sve u redu, manipulirali članovima stranke kako bi i njih u to uvjerili te oglušili na njezine višestruke pozive da progovore o problemima u stranci”, pojasnili su ustvrdivši kako su se tu i oni kao predsjednik i dopredsjednici Glavnog stana našli u nemogućoj situaciji pošto u tijelima stranke nije postojao dijalog, a demokratski standardi i transparentne metode rješavanja problema bili su prioritet samo nekolicini.

>>> Ruža Tomašić napustila HSP AS: Dala ostavku na mjesto predsjednice i istupila iz stranke (VIDEO)

“Glavni tajnik stranke otišao je toliko daleko da, nakon što je cijela situacija javno eskalirala, lažno svjedoči tvrdeći kako nije postojala odluka o priključivanju Ruže Tomašić Europskim konzervativcima i reformistima u Europskom parlamentu i pridruživanju stranke toj političkoj obitelji, unatoč tome što je ta odluka donesena jednoglasno na 3. Saboru stranke 15. lipnja 2013. godine. No, tu se dotični dužnosnik nije zaustavio, već je nastavio s lažnim svjedočenjem u slučaju izmjene izbornog zakonodavstva”, rekli su te dodali: “Odluka Predsjedništva i Glavnog stana ticala se isključivo uključivanja stranke u prikupljanje potpisa za referendum ‘U ime obitelji’, a ne samog preferencijalnog glasovanja koje je samo jedna u nizu predloženih mjera u tom reformskom paketu. Nažalost, ova dva skandalozna primjera rušenja kredibiliteta stranačkih tijela samo su kap u moru, što baca puno jasnije svjetlo na jučerašnji postupak bivše predsjednice stranke”.

“Ovim putem izražavamo duboko poštovanje prema Ruži Tomašić zbog njezine hrabrosti, demokratičnosti i istinoljubivosti u ovom, za našu stranku i domovinu, doista teškom trenutku. Potez napuštanja stranke koju je gradio jer se stranka pretvorila u nešto što nije želio povukao je prije nje jedino Otac Domovine Ante Starčević, što jasno svjedoči o tome koliko Ruža Tomašić doista živi pravaštvo u koje se mnogi kunu, ali ga nisu dostojni”, zaključili su.