rakitić

Vezni igrač Barcelone Ivan Rakitić bio je jedna od boljih igrača hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Poraz u finalnoj utakmici jako teško mu je pao, što je i logično, ali je usprkos tome što nisu imali sreće čestitao Francuzima.

Uspio je Ivan Rakitić ove sezone napraviti pravo malo čudo i upisao se u knjige rekorda jer mu je ovo bila 71. službena utakmica u sezoni po čemu je novi svjetski rekorder. U finalu protiv Francuza dao je sve od sebe, ali nije išlo…

“Prije svega nekako sam u prvu ruku tužan jer shvatiš da si bio tako blizu da osvojimo zlato. Mislim da smo bili većinu odigranih minuta bolja momčad. Eto, pala je i kiša nakon utakmice i dobili smo osjećaj kao da nebo plače”, kazao je hrvatski dokapetan Rakitić kojeg je oduševila i atmosfera na stadionu Lužnjiki.

Naravno, njegove riječi, da su bili puno bolji, Francuzima se neće dopasti. Ali to je nogomet…

“Navijači su bili sjajni. Mislim da su svi navijali za Hrvatsku, više od 100 milijuna ljudi su večeras bili Hrvati. Svi moramo biti ponosni, svi su se zaljubili u nogomet. Ponosi smo, ali ipak moramo svi čestitati Francuzima na zlatu. Ponavljam, ponosni smo i jedva čekamo da stignemo sutra u Zagreb.”

“Sve do trećeg gola smo bili daleko bolji, a oni su iz doslovno ničega zabili svoja tri gola. Iz tri šuta zabili su četiri gola! Ali eto, to je nogomet i tu nema pravila. Nije išlo. Nadam se da će Hrvatska jednoga dana doći do zlata! Ovo što smo napravili je jedinstveno i posebno!”, završio je Rakitić koji je nakon svega i na društvenim mrežama zahvalio Luki Modriću, svim ostalim suigračima i navijačima:

“Brate Luka Modrić, ne znaš koliko se ponosim tobom! Sve zasluženo. Idemo slaviti s našim obiteljima i svim Hrvatima. Ništa ljepše nego biti Hrvat.”

Naravno, neki su odmah pomislili kako je ta zahvala zapravo oproštaj od hrvatskog dresa, ali o toj temi Rakitić još neko vrijeme sigurno neće govoriti.

Izvor: Sloboda.hr/tportal.hr