Joe Šimunić josip šimunić dinaom široki brijeg

Josip Šimunić neće ove zime završiti igračku karijeru. Kapetan Dinama razmišlja o odlasku u Široki Brijeg, gdje bi odigrao još jednu sezonu.

“Sa Šimunićem sam dobar prijatelj, baš smo se nedavno vidjeli, pozdravili se. Jako ga cijenim kao igrača i kao čovjeka. Bili bismo itekako počašćeni da dođe u naš klub, u naš kraj”, rekao je predsjednik Širokog Zlatan Mijo Jelić, donosi 24 sata.

Šimunić više nije u igračkim planovima Zorana Mamića, vratio se Taravel, tu su Šimunović, Sigali, a vratit će se i Addy. Iako je Joe, vjerojatno, bio bolji igrač nego što će navedeni stoperi ikad biti, ovogodišnji kiksovi su ga udaljili iz prve momčadi.

No Joe kao Joe, ponosan i prkosan, ne želi završiti karijeru. Niti klupsku, ali niti reprezentativnu! Želi se dobro spremiti kako bi zaigrao barem još jednu utakmicu za Hrvatsku.

>>> Josip Šimunić: Ne žalim zbog pozdrava, žao mi je što još nisam uzviknuo – Za Vukovar!

“Kod nas bi imao idealne uvjete pripremiti se za povratak u reprezentaciju, a istodobno bi nam pomogao da osvojimo naslov i zaigramo u Europi. Ove sezone imamo samo jedan poraz, i to od autsajdera. Jedino moramo vidjeti može li se Šimunić uklopiti u naše financijske okvire”, kaže Jelić.

Odlazak u Široki Brijeg bio bi Šimunićev odličan potez. U Hercegovini ga izuzetno vole i cijene, za njih je Šimunić primjer kako se voli i odnosi prema domovini.

Nema sumnje da bi se na stadionu Pecara tražila ulaznica više. Kao što nema sumnje da bi profitirao i Široki. Osim igračkoga, klub bi dobio velik marketinški “poguranac”.

“Kako ne bi mogao igrati? Ako može igrati u Dinamu, može i u Širokom Brijegu”, zaključio je Mijo Jelić, koji se veseli samo na spomen o “koaliciji” Šimunić – Široki, koja je, tako kažu, gotovo sve sigurnija.