Tunnel1_2109038b

Poduzetni lopovi prokopali su tunel dug 40 metara kako bi ‘počistili’ sefove Punjab National Banka na sjeveru Indije i dočepali se plijena vrijednog više stotina tisuća dolara, piše mjesni tisak, prenosi Narod.hr.

Kradljivci su počeli kopati u kući u susjedstvu banke, u državi Haryani, i prokopali tunel kojim su došli do dvorane sa sefovima, rekla je u utorak policija za agenciju Press Trust of India (PTI).

Ondje su ispraznili 77 sefova u kojima su bile stotine tisuća dolara gotova novca, nakita i drugih vrijednosti.

Da bi izveli ovo teško kazneno djelo lopovima nije trebala sofisticirana oprema jer je osiguranje bilo veoma slabo, istaknula je policija. Banka je to zanijekala.

“Kradljivcima je posao bio lak budući da je pod u dvorani sa sefovima bio od običnog betona”, rekao je Arun Nehra, glasnogovornik policije Haryane. “Lako su ga provrtili” jednostavnim željeznim alatom.

Banka je izjavila da je pod sagrađen po važećim propisima koje nalaže središnja banka, naime mora biti debeo dvadesetak centimetara.

Indijski mediji nagađaju da su provalnici možda dobili ideju iz bollywoodskog filmskog hita “Dhoom” u kojemu skupina motociklista smišlja plan za pljačku bankovnih sefova.

U stvarnom životu, ova drska krađa podsjeća na provalu stoljeća koju su 1976. u Nici izveli Albert Spaggiari i njegovi ortaci prokopavši tunel do sefova banke Societe Generale.