varaždin vukovar svijeće korzo

Na varaždinskom Korzu paljenjem lampiona obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. No, nepoznata muška osoba iz nepoznatih razloga ispremetala je i porazbijala lampione…

Mnoštvo lapiona u ponedjeljak od 17 sati rasvjetlilo je mrak kada je njima ispisana riječ simbola hrvatske slobode – Vukovar. Okupljeni građani, učenici, gradsko i županijsko vodstvo te predstavnici braniteljskih udruga na ovaj su način odali počast svima koji su se borili i poginuli za Vukovar.

Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. donio je Hrvatski sabor 1999. godine i tom je odlukom određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode.

No, nepoznata muška osoba pokazala je da joj ništa nije sveto te je iz nepoznatih razloga ispremetala i porazbijala lampione, donosi eVarazdin.hr.

“Policijski službenici dobili su dojavu u 20 sati i upućeni su na mjesto incidenta. Došli su do osobe za koju se sumnja da je počinitelj djela”, ističu iz PU varaždinske.

Dobri građani zgroženi svetogrdnim činom nepoznatog muškarca odmah su popravili štetu i lampione stavili na svoje mjesto.