najtezi-covjek-na-svijetu-650x431

Meksikanac Manuel Uribe ili “najteži čovjek na svijetu”, kojeg je 2006. godine tako proglasila “Guinnessova knjiga rekorda”, preminuo je u 48. godini nakon što je primljen u bolnicu 2. svibnja.

Po Maribea je došla Hitna pomoć, a morali su ga podići dizalicom, zajedno s krevetom, na kamion. On je nekada bio težak 557 kilograma, no uspio je smršaviti i spustiti svoju težinu na 393 kilograma. Ali, nenormalna debljina ostavila je teške posljedice na njegovo zdravlje.

Godinama je bio prikovan za krevet u svom domu u gradu Montereju i nije se mogao samostalno kretati. Uribe je početkom svibnja primljen u bolnicu zbog nenormalnih otkucaja srca. Doktori još nisu potvrdili uzrok njegove smrti, a uz probleme sa srcem vjeruje se da je imao teškoće i sa radom jetre.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Oženio se 2008. godine sa Klaudijom Solis, a njihovo vjenčanje bilo je jedan od rijetkih dana kada je izašao iz kuće. Prije vjenčanja je, nakon niza godina vježbanja i dijeta, smršavio 250 kilograma.

Uribe je od ljeta 2002. godine bio prikovan za krevet, oslanjajući se na svoju majku i prijatelje koji su ga hranili i čistili.

Izvor: Magazin.ba / telegraf