Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) donijelo je odluku o humanitarnoj donaciji u iznosu od 20.000 eura za pomoć osobama pogođenima teškim potresima koji su pogodili Tursku.

HNS je novac uplatio na račun Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj, a cijeli iznos će biti proslijeđen nadležnim institucijama u Turskoj kako bi se pomoglo osobama pogođenima teškim potresima.

“Svi smo užasnuti i duboko ožalošćeni ovom povijesnom tragedijom koja se dogodila u Turskoj i Siriji te izražavamo sućut svima koji su izgubili najmilije u ovim nezamislivo strašnim potresima. Željeli smo ovom konkretnom gestom pokazati da stojimo uz turski narod u ovom teškom trenutku. Svim srcem se nadamo da će napori spasitelja rezultirati s još spašenih života, slika svake spašene osobe daje barem malo utjehe u ovim groznim trenutcima. Turska je često naš sportski rival, ali je prije svega naš sportski prijatelj te molimo za zdravlje preživjelih i snagu cijelog naroda da prebrodi ovu strašnu katatrofu,” poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Broj smrtnih slučajeva od potresa koji je pogodio Tursku i Siriju prešao je 22.000, a taj broj mogao bi i dalje rasti kako spasilački timovi pretražuju ruševine tisuća srušenih zgrada.

Više od 75.000 ljudi je ozlijeđeno u nizu razornih potresa koja su pogodila regiju u ponedjeljak.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: screenshot twitter