e587533c853a59883cd23f135ddea07d_xxl

Hrvatska reprezentacija će sve tri utakmice u skupini na SP-u Brazilu, koje počinje za 37 dana, odigrati u dresovima s crveno-bijelim kvadratićima.

FIFA je prvo Hrvatskoj odredila pričuvni plavi dres za otvaranje Svjetskog prvenstva protiv Brazila, ali diplomacija Hrvatskog nogometnog saveza uspjela se izboriti da u jednom od najgledanijih događaja 2014. godine Hrvatska nastupi u proslavljenom dresu s hrvatskom šahovnicom, piše internetski portal HNS-a.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Vjerujem da ste svjesni kako su naši ‘kvadratići’ poznati i prepoznatljivi u cijelom svijetu te bi nam puno značilo kada bismo u tako značajnoj utakmici mogli igrati u svojem prvom dresu, pisao je predsjednik HNS-a Davor Šuker glavnom tajniku FIF-e Jeromeu Valckeu.

IMG_5659-625x321

Valcke je u telefonskom razgovoru potvrdio kako je molba HNS-a uvažena te je Hrvatskoj odobreno zaigrati u prvoj garnituri u Sao Paulu 12. lipnja.

Hrvatska će i u preostale dvije utakmice u skupini nastupati u kvadratićima, s tom razlikom da će protiv Kameruna imati plave čarape, a protiv Meksika bijele. Protivnici Hrvatske, Kamerun i Meksiko, nastupit će u svojim zelenim dresovima, javlja Hrvatski nogometni savez.

Pobjeda je to i za tehničkog partnera HNS-a, tvrtku Nike, koju će tako na otvaranju najvećeg i najgledanijeg sportskog turnira na svijetu predstavljati dva najprepoznatljivija dresa na svijetu – žuti dres Brazila i crveno-bijeli.

Izvor: HRT
Foto: ezadar.hr/mreza.tv