hrt sanader

Na dan kad je izvanraspravno vijeće Županijskog suda donijelo odluku da Ivo Sanader, bivši premijer i šef HDZ-a, neće biti pušten na slobodu, HTV je na četvrtom programu donio suprotnu vijest i to čak tri pol sata nakon što je sud donio odluku.

Naime, iako je u Vijestima u 15 sati HTV 4 objavio informaciju o Sanaderovu ostanku iza rešetaka, u Vijestima u 17.40 gledatelji su mogli čuti da će bivši premijer na slobodu.

Pogrešci je, doznajemo, kumovala kombinacija ljudskog faktora i zastarjele tehnologije pa je bivši premijer u samo tri i pol sata od čovjeka u “prugastoj uniformi” ponovno bio u gospodin u skupocjenom odijelu.

Kako bi bili što brži i kako bi imali sve spremno za Vijesti u 15 sati, na HRT-u su unaprijed, ne bi ste vjerovali, na kasete, snimili tri moguća scenarija; pušten, ostaje u Remetincu i sud još raspravlja.

U 17.40 sati bilo je jasno da Sanader neće na slobodu, ali je u eter otišla pogrešna snimka za što su dežurni zlobnici odmah ponudili obrazloženje – na Prisavlju još ima onih koji se nadaju da sud još može promijeniti odluku. No, ćaća se, barem zasad, ne vraća.

Izvor: Sloboda.hr/tportal