hrt videozid

Dva videozida ukupne površine od gotovo 20 m2 odlučio je nabaviti HRT za potrebe modernizacije Studija 4. Proces javne nabave raspisane u lipnju, vrijedne 4,6 milijuna kuna, završio je prije nekoliko dana, a kako još nisu istekli svi zakonski rokovi u kojima su dužni obavijestiti sve ponuđače o konačnom ishodu na HRT-u za sada ne žele otkriti tko je dobio posao i koliko je iznosila najbolja ponuda.

Prema tehničkim specifikacijama HRT je za veći zid tražio da bude širok najmanje 8,6 metara, visok najmanje 1,9 metara dok je manji zid trebao biti širok najmanje 1,5 metara, a visok 1,9 metara, a oba su morala imati mogućnost interaktivnog upravljanja.

S Prisavlja su tražili i da sustav videozida mora podržavati način rada kao zasebna jedinica te kao jedan zajednički videozid, bez ikakvog ograničenja. Osim navedenog, ponuđeno rješenje moralo je biti neograničeno proširivo i nadogradivo počevši od zadanih dimenzija s rokom trajanja od 60 tisuća sati u režimu rada 24/7.

Kada će se zidovi staviti u pogon, u kojim će se sve emisijama koristiti, znači li to da će i dnevnici ići iz drugog studija, na HRT-u još ne žele otkriti.

Ono što se zna jest da će, prije svega toga, za rukovanje novom tehnološkom igračkom obuku morati proći najmanje pet zaposlenika jer i to je bio jedan od uvjeta dobavljačima za dobivanje posla s javnim RTV-servisom.

Izvor: tportal