janica kostelić, beus, hnsFoto: Facebook

Olimpijska pobjednica, a sada i državna tajnica Središnjeg ureda za šport Janica Kostelić jučer je prvi put govorila iza govornice u Hrvatskom saboru, a pritom je priznala da ima tremu te da “raditi za bolju Hrvatsku”. No, nisu svi bili zadovoljni njenim poslom. HNS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh nazvao ju je da sjedi u Saboru “kao smokvin list”.

Proslavljena hrvatska skijašica i olimpijska pobjednica, a sada državna tajnica Središnjeg ureda za šport u svom je prvom izlaganju u Hrvatskom saboru predstavila nove članove odbora za dodjelu Državne nagrade za sport “Franjo Bučar”, a pritom je priznala saborskim zastupnicima da ima tremu.

“Ovo je moje prvo izlaganje u Saboru. Nervoza je tu. Nadam se da neće biti puno greški”, rekla je Kostelić te dodala da se nada da neće nikoga iznevjeriti, a “posebno ne male sportaše”.

“Nadam se da ćemo se prestati dijeliti po gradovima te da ćemo svi zajedno raditi za bolju Hrvatsku. Trebamo biti zahvalni što imamo državu i što imamo gdje pripadati”, kazala je Kostelić te naglasila da će se uhvatiti u koštac s problemom Zakona o sportu, piše Dnevnik.hr.

“To mi je dužnost i stvarno se nadam da ćemo uspjeti naći dobro rješenje za sport, prvenstveno da ćemo djeci omogućiti bolje uvjete da se bave sa sportom i na taj način zapravo pridonose svojemu zdravlju. Ne treba to biti vrhunski sport, ali mislim da svaka osoba se treba brinuti prvenstveno za sebe, a mi smo tu kako bi im pružili bolje uvjete. Taj zakon već dugi niz godina je zapostavljen i radilo se uvijek na tome da su interesne skupine uvijek gurale nekakav svoj dio. Mislim da bi bilo dobo da cjelokupni jedan zakon, dobar kvalitetan napravimo, a ne da idemo na horuk kako bi se reklo i zadovoljavamo nekakve male interese”, zaključila je Kostelić.

Njezinim izglaganjem i angažmanom nije bio zadovoljan HNS-ov Goran Beus Richembergh koji, među ostalim, nije bio zadovoljan ni Vladom koja je odbila amandmane Kluba HNS-a i HSU-a na rebalans Državnog proračuna.

“Koga briga za tjelesnu i zdravstvenu kulturu hrvatskih osnovnoškolaca! Vlada je odbila amandmane Kluba HNS-a i HSU-a na rebalans Državnog proračuna kojima se zahtijeva samo to da država poštuje preuzete obveze, odnosno sporazume koje je potpisala s općinama i gradovima o sufinanciranju izgradnje osnovnih škola i školskih sportskih dvorana. Vlada je naprasno prestala plaćati svoj dio obveza! Dakle, s najviše se razine poručuje da sklopljene ugovore i sporazume i preuzete obveze ne treba poštivati! Kakva sprdnja s pravnom državom. A državna tajnica za šport Janica Kostelić sjedi u klupi kao smokvin list te vladine politike i glumi gljivu”, napisao je Beus Richembergh na svojem, vrlo čitanom Facebook profilu.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr/Dnevnik.hr