hčsp guverner vujčić josip miljak euro kuna

Na današnju skandaloznu izjavu guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, kako će Hrvatska steći monetarni suverenitet tek onda kada ukine kunu i uvede euro, oštro je reagirala Hrvatska čista stranka prava (HČSP). Glavno pitanje koje u HČSP-u postavljaju jest “Čiji je uopće guverner taj Vujčić?”.

Priopćenje HČSP-a koje potpisuje predsjednik stranke Josip Miljak prenosimo u cijelosti:

“Što će Hrvatskoj uopće Narodna banka i skupi guverner koji ne brani hrvatski monetarni suverenitet, nego se svim silama njemu suprotstavlja, a za račun lihvarskih stranih banaka koje su Vujčićevi mentori i pajdaši već prije rasprodali strancima?

Nema primjera u povijesti država svijeta, da jedan guverner zagovara stranu valutu, na štetu domaće valute. Njegova izjava, koju je danas dao u Dubrovniku, kako će se Hrvatska riješiti devizne klauzule i steći će monetarni suverenitet tek onda kada uvedemo euro, je razlog ne za ostavku, nego je to jedna od najveleizdajničkijih izjava u ovoj ubogoj, tobože državi.

Zna se kako se postupa s veleizdajnicima. Ustvari, to znaju Države, a u Hrvatskoj se takvi nagrađuju milijunskim iznosima.

Taj ulizica i sluga komercijalnih banaka se ruga s narodom. Znači, po njemu ćemo imati monetarni suverenitet onda kada izgubimo vlastitu valutu. Ne, druže nelustrirani i neprijateljski raspoloženi tzv. guverneru. Tek kada i ako, ne daj Bože, uvedemo euro u Hrvatskoj, nestati će i zadnjega traga našeg monetarnog suvereniteta, a to je tebi i cilj.

Jedino ostaje nejasno zašto se Hrvati čude kako nikako ne možemo naprijed? S ovakvim idiotima na ključnim položajima, Hrvatska može samo završiti u stečaju, onom financijskom, jer srećom ovakvi mediokriteti ipak ne gospodare srcima domoljubne Hrvatske koja će i opljačkana opstati, ali s ovakvima nikada neće biti sretna i bogata. Riješimo se te odnarođene bagre i stranih agenata koji nam kroje sudbinu i koja je nama Hrvatima namijenila prosjački štap.

P.S. Ispričavamo se zbog nekih težih riječi, ali antihrvatsku bagru se ne može drugaćije nazvati nego, bagrom”, stoji u priopćenju HČSP-a.

>>> TRIJUMF PRAVAŠA U DELNICAMA: Koalicija HČSP i HSP bez novca i medija “potukla” ljevicu na lokalnim izborima