hakeri preljubnici

Korisnici popularnog servisa za “druženje” Ashley Madison, koji nudi povezivanje u svrhu preljuba, našli su se u prilično nezgodnoj situaciji. Nepoznati hakeri tvrde da su uzeli sve osobne podatke korisnika i prijete da će ih javno objaviti.

U današnjem svijetu digitalije privatnost na internetu nešto je o čemu samo možemo sanjati. Koliko god neka kompanija za svoju uslugu, servis ili bilo kakav online alat tvrdi da su sigurni, povijest je pokazala da to nije tako. Baš kao i sada.

Ashley Madison jedan je od popularnih online servisa za druženje, no s malo drugačijom idejom od ostalih. Servis, naime, nudi povezivanje između korisnika, no isključivo u svrhu preljuba. Dovoljno je reći da im je jedan od slogana “Prevarite partnera – danas”. Ono što bi se moglo dogoditi danas je to da će imena korisnika osvanuti kao javno dostupna na internetu.

Hakerska grupa koja se identificira kao Impact Team navodi da je provalila u servere Ashley Madisona te uzela osobne podatke gotovo 40 milijuna korisnika. Sada prijete da će ih javno objaviti i to ukoliko tvrtka Avid Life Media, inače vlasnica Ashley Madisona, zauvijek ne ugasi svoj servis.

Prema nekim navodima, hakeri su se okomili na ovaj servis isključivo zato što ne vjeruju njegovim vlasnicima da brišu sve korisničke podatke nakon što ga oni prestanu upotrebljavati. Štoviše, za napuštanje Ashley Madisona potrebno je platiti 19 dolara, a samo od ove komponente usluge tvrtka je prošle godine uprihodila gotovo dva milijuna dolara.

Servis Ashley Madisona i dalje je potpuno funkcionalan te nema nikakve obavijesti o hakerskom napadu.

Izvor: tportal