grozd glas roditelja ideološka diktatura zdravstveni odgoj

Na nedavno završenom natječaju za odabir autora za izradu kurikuluma međupredmetnih tema iz područja zdravstvenog i građanskog odgoja odabrane su ponovno samo politički podobne osobe koje promoviraju radikalno liberalnu ideologiju, poput Sanje Musić Milanović, premijerove supruge ili Vesne Jureša, jedne od najbližih suradnica Aleksandra Štulhofera, javlja GROZD – Glas roditelja za djecu u svom priopćenju. Začuđuje ponovni angažman navedenih osoba koje su bile autorice prošlog programa zdravstvenog odgoja koji se pokazao potpuno neuspješnim.

U priopćenju GROZD navodi kako su se na natječaj javili i njihovi stručnjaci koji su izradili GROZD-ov program zdravstvenog odgoja i obrazovanja, no očito MZOS uopće ne želi s njima surađivati. Na natječaj su se javili i drugi stručnjaci koji nisu povezani s GROZD-om, ali su u svom dosadašnjem radu pokazali zalaganje za općeljudske i nacionalne vrijednosti. No, nitko od njih nije primljen u radne skupine.

“Već godinama svjedočimo nizu pokušaja uvođenja vrlo potrebnih sadržaja u škole poput zdravstvenog i građanskog odgoja, koji su svi redom bili neuspješni jer ih se htjelo iskoristiti za nametanje radikalno liberalne ideologije. No, nastavnici i roditelji su to prepoznali i nisu željeli prihvatiti koncept koji ide protiv temeljnih ljudskih sloboda, poput slobode roditelja da misle i odgajaju djecu drugačije nego to želi LGBT lobi. Samo tijekom lipnja, preko 7.000 roditelja pisalo je ministru Mornaru da konačno dokine dokazano neuspješan, nestručan i protuzakonit koncept zdravstvenog odgoja te da omogući roditeljima izbor između više kvalitetnih programa.

Ideološko jednoumlje jednostavno je nespojivo s demokratskim, pluralnim društvom u kojem živimo i zato čudi činjenica da se Ministarstvo još jednom odlučilo trošiti novac poreznih obveznika na prokušano neuspješni koncept”, poručuje GROZD u priopćenju.