peđa grbin, bojan glavašević, domazet-lošo, slovenija, leopold rotim, generacija obnove

U intervjuu za portal Direktno.hr admiral Davor Domazet-Lošo komentirao je najnovije diplomatske trzavice između Hrvatske i Slovenije, pri čemu slovenski političari pozivaju na vojnu provedbu odluka arbitraže.

U tom intervjuu Domazet-Lošo se upitao čemu Slovenci uopće prijete Hrvatskoj kada je Hrvatska vojska u takvoj vojnoj spremnosti da bi, u teoretskom slučaju da Slovenija zaista vojno napadne Hrvatsku, pripadnici Hrvatske vojske mogli doći do Ljubljane za 48 sati. To je argumentirao time da Hrvatska ima jedne od najboljih pješaka-vojnika na svijetu.

Ova je izjava izazvala žestoke reakcije na hrvatskoj ljevici.

Bojan Glavašević, kontroverzni SDP-ovac poznat po svojim vulgarnim i neprimjerenim načinom izražavnja, u nedostatku normalnih riječi posegnuo je za psovkom. “A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odj***te” – napisao je Glavašević na svom Twitteru.

Partijsku liniju slijedio je i Peđa Grbin, pa je i on objavio svoj status na Facebooku: “I ja mu, na isti način kao Bojan Glavašević, mogu reći jedino: odj**i!”

S druge pak strane, glasnogovornik strane Generacija obnove Leopold Rotim na svom je Facebooku dao vrlo zanimljiv komentar na ove histerične ispade SDP-ovih saborskih zastupnika.

“Slučaj Domazet Lošo koji je, na pitanje što bi bilo kada bi nas Slovenija napala, odgovorio da je to glupost i da ne razumije zašto slovenci uopće o tome razmišljaju kada naša pješadija može biti u Ljubljani za 48 sati, polako uzima oblik paranoidne shizofrenije. Čovjek je vojni strateg koji odgovara na hipotetsko pitanje o vojnoj strategiji. Ljevičari nakon toga izmisle kako je Domazet pozvao na rat pa onda bjesomučno napadaju vlastitu izmišljenu konstrukciju. Peđa i Glavašević pokazuju koliki su intelektualni čobani i kako im je kućni odgoj jednak uspjehu socijalizma da obogati vlastiti narod, a mediji im aklamiraju. Ako je istina da Kolinda sada smjenjuje Domazeta zbog navedenog “skandala”, onda je gluplja nego što sam mislio”, napisao je Leopold Rotim na Facebooku.

Izvor: Sloboda.hr