Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo „Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka“, koje ju je obavijestilo o pripremama za ovogodišnje obilježavanje obljetnica masovnog poslijeratnog ubojstva vojnih ranjenika i civila iz zagrebačkih bolnica te zločina koje su počinili partizani nad vojnim zarobljenicima nakon bitke kod Krašića 1943. godine, kao i o naporima da se spomen-područje Jazovka što bolje uredi i učini pristupačnim hodočasnicima i posjetiteljima.

Ujedno su izvijestili o indicijama koje imaju o postojanju još jednoga masovnog grobišta u blizini jame Jazovke te su zamolili za posredovanje kako bi se što prije pristupilo istraživanjima.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je potporu radu udruge, naglasivši kako će se zauzeti da se što skorije pristupi istraživanju potencijalnih lokacija masovnih grobišta, a Ured Predsjednice posredovat će u uspostavi kontakta „Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka“ i nadležnih državnih tijela Republike Hrvatske, kako bi se spomen-područje Jazovka što prije uredilo kao memorijalno-edukativni centar.