rijeka dinamo

Rijeka je u derbiju 27. kola MAXtv Prve lige vodila na poluvremenu protiv Dinama, no Dinamo je okrenuo rezultat u svoju korist i došao na domak pobjede. No, tada se ukazao Josip Radošević i zabio spektakularan gol vrijedan remija.

Dinamo je nastavio svoj neporaženi niz u ovoj prvenstvenoj sezoni i ima još devet kola do kraja prvenstva u kojemu može dovršiti taj povijesni doseg, piše tportal. Prvo poluvrijeme donijelo je žustru utakmicu s malo prilika u kojoj su ukupno viđena tri pokušaja prema vratarima obaju momčadi.

S dvije odlične prilike utakmicu je otvorio Dinamo, no Vargić je ostao nesavladan i Rijeka je zabila u 30. minuti. taravel nije uspio očistiti jedan ubačaj i Albanac je bio najbrži pred golom i iz blizine spremio loptu u mrežu, te iazazvao euforiju na tribinama.

Rijeka je na poluvrijeme otišla s prednošću, ali zadržala ju je – manje od minute…

Čim je lopta krenula s centra Dinamo je odlučno krenuo i nakon 40-ak sekundi ernandes je dao idealnu loptu u prostor koju Pjaca iz prve šalje kraj nemoćnog Vargića. Sudac Strahonja mogao je osam minuta posljed osuditi i kazneni udarac za Rijeku, no procijenio je da je Jugović prelako pao nakon kontakta s Eduardom. Rijeka je eksplodirala od ljutnje, ali sudac je odluku donio…

Potpuni preokret Dinamo je dostigao u 82. minuti kada domaćini nisu uspjeli očistiti Machadov ubačaj pa je Sigali ‘zahvalio’ i lakoćom poentirao za 1:2. Činilo se da će Dinamo upisati novu pobjedu i potvrditi trenutu premoć u domaćem prvenstvu…

No, igrala se 94. minuta kada je Rijeka izvodila posljednji udarac iz kuta na utakmici. Lopta je krenula prema centru, no na 30-ak metara opalio ju je Josip Radošević i od stative pogodio za izjednačenje. Sudac je odmah dosudio kraj, a ljutitog trenera mamića redari su morali udaljavati od sudačke trojke.