glavašević, hebrang, otvoreno, bojan glavaševićFoto: Snimka zaslona

Da je Hrvatskoj potrebna žurna reforma školstva dokazao je notorni Bojan Glavašević (SDP) svojim sinoćnjim nastupom u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”.

Sve je počelo kada je Hebrang rekao da je najstrašnije to što se danas u Hrvatskom saboru može vidjeti čovjeka u tenisicama. Glavašević je komentirao da upravo zbog takvih izjava, dok ljudi preživljavaju i pod ovrhama su, danas imamo bijes masa.

“Smeta me i snimka gdje vi s Fredom Matićem vrijeđate hrvatske branitelje, umiruće i mrtve borce HVO-a”, rekao je na to Hebrang.

Nakon toga je počeo Glavaševićev show neznanja i ultraegocentričnosti.

“Ja sam u ratu izgubio u masovnim grobnicama izgubio oca, djeda, a baku još uvijek ne znam gdje je. Fred Matić je devet mjeseci robijao za ovu zemlju, ubijao je tenkove na Trpinjskoj cesti. Dakle, vi nemate pojma što znači nositi se s takvim gubicima u životu. Vi niste ostali bez svega kao što sam ja” rekao je Glavašević.

“Ma nemojte mi pričati. Dajte mu par knjiga da pročita prije nego nastupi”, nasmijao se Hebrang, očito se referirajući na sudbinu svog oca koji je zatvoren i ubijen u ranim godinama SFRJ pod još uvijek do kraja nerazjašnjenim okolnostima.

Glavašević mu je dodao da je crni humor legitiman način da se nosi s nekim stvarima te da ne vrijeđa nikoga.

“Beskrupulozan mladi gospodin Glavašević pokazuje da mu doista nije mjesto u hrvatskoj politici. Ovako kopati po ranama bez ikakvog znanja i temelja, to je sramota”, odgovorio mu je Hebrang.


Izvor: Sloboda.hr/HRT